Welkom bij de Digitale Architectuurgids, een architectuurencyclopedie met informatie over architecten, bouwwerken en stromingen in Nederland vanaf 1900 tot heden. Deze gids is samengesteld door architectuurfotograaf Bart van Hoek.

Leeswijzer

U kan zoeken op hoofd-, project- of medewerkend architect, architectenbureau, projecttypelogie, plaatsen, stromingen en thema. Alle projecten zijn ook via Google Earth of Google Maps te bekijken.

Van diverse architecten(bureau´s) zijn er oeuvrepagina's beschikbaar, een omschrijving van het bureau of architect, een werkenoverzicht en een bronnenoverzicht. Deze pagina's worden aangeduid met het symbool Oeuvre. Vanuit hier kan direct worden doorgeklikt naar uitgebreidere projectinformatie. Van elke project is er fotomateriaal, een korte omschrijving en projectdata aanwezig. In de projectoverzichten staan 2 jaartallen vermeld: het eerste als start ontwerp, het tweede voor de oplevering van het project. Sommige projecten zijn echter (soms meerdere keren) aangepast / verbouwd. Hierbij wordt het eerste jaartal (voor de eerste oplevering) gescheiden met een / van het tweede jaartal (de laatste oplevering).

Blijf op de hoogte van nieuwe projecten in de gids door de RSS-feed te volgen. Voor opmerkingen en/of aanvullingen dan kunt U contact opnemen met Bart van Hoek via: info@architectuur.org.

Statistieken

Er zijn nu 1028 projecten van 245 verschillende architecten(bureaus) opgenomen. In totaal zijn er 2190 foto's en 70 oeuvre-lijsten te bekijken.

Aantal projecten per decennium

Monumentenstatus

Status projecten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook